GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Ny förening ska ifrågasätta Växjös stora miljonprojekt

     Växjö • Publicerad onsdag 09:00
     .
     .
     Foto: LENA GUNNARSSON

     De senaste åren har flera stora debatter om byggnationer i Växjö kommit upp. Det handlar bland annat om det nya kommunhuset, frågan om simhallens placering och var sjukhuset ska vara någonstans.

     Nu startas föreningen Växjö Forum som vill att kommuninvånarna ska höras mer i debatten kring stora och dyra förändringar i Växjö. Den 29 november bjuds Växjöbor in till samtal på Palladium för att diskutera, vrida och vända på olika argument gällande olika miljon- eller miljardinvesteringar.

     – Ibland behövs det någon slags motvikt. Det händer att ett kommunala eller regionala beslut rinner igenom lite väl snabbt utan att folk känner till så mycket om underlagen. Om vi tar sjukhuset som exempel, så tycker vi att det behöver komma upp till diskussion. Det är olika bud om kostnaden och man vet inte riktigt varför man väljer att bygga i Räppe, säger ordförande Jan-Olof Olson till Smålandsposten.

     Han lyfter också fram att flera förändringar, som att riva Strandbjörkshallen och ersätta den med bostäder och förslaget att flytta konsthallen i Växjö till Smålands Museum, inte blivit av på grund av samtal och protester från invånarna.

     Oscar AppelgrenSkicka e-post
     Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.