Annons
Växjö

Ny förening ska ifrågasätta Växjös stora miljonprojekt

Växjö • Publicerad 24 november 2021
.
.Foto: LENA GUNNARSSON

De senaste åren har flera stora debatter om byggnationer i Växjö kommit upp. Det handlar bland annat om det nya kommunhuset, frågan om simhallens placering och var sjukhuset ska vara någonstans.

Nu startas föreningen Växjö Forum som vill att kommuninvånarna ska höras mer i debatten kring stora och dyra förändringar i Växjö. Den 29 november bjuds Växjöbor in till samtal på Palladium för att diskutera, vrida och vända på olika argument gällande olika miljon- eller miljardinvesteringar.

Annons

– Ibland behövs det någon slags motvikt. Det händer att ett kommunala eller regionala beslut rinner igenom lite väl snabbt utan att folk känner till så mycket om underlagen. Om vi tar sjukhuset som exempel, så tycker vi att det behöver komma upp till diskussion. Det är olika bud om kostnaden och man vet inte riktigt varför man väljer att bygga i Räppe, säger ordförande Jan-Olof Olson till Smålandsposten.

Han lyfter också fram att flera förändringar, som att riva Strandbjörkshallen och ersätta den med bostäder och förslaget att flytta konsthallen i Växjö till Smålands Museum, inte blivit av på grund av samtal och protester från invånarna.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons