Annons
Växjö

Ny gång- och cykelväg planeras i Växjö: ”Viktig del”

Växjö • Publicerad 3 oktober 2022
.
.Foto: PETTER ARVIDSON

I veckan sa kommunstyrelsens arbetsutskott i Växjö ja till att bygga en ny gång- och cykelväg från Norra Bergundasjöns nordöstra strand till gång- och cykelbron vid Bäckaslövsesplanaden. Byggkostnaden beräknas landa på cirka 4,4 miljoner kronor.

– Syftet med den nya gång- och cykelvägen är att förbättra framkomligheten och öka trafiksäkerheten för dem som går eller cyklar till och från området. Det är en viktig del i utbyggnaden av Bäckaslöv och Bredvik – och för områdets attraktionskraft, säger Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande.

Annons

Kommunstyrelsen ska fatta ett slutgiltigt beslut om den nya gång- och cykelvägen den 4 oktober. Den nya gång- och cykelvägen väntas ungefär en kilometer lång och kan börja byggas under våren 2023.

– För att öka andelen resor med cykel behöver det vara enkelt och trafiksäkert att ta sig fram i Växjö kommun. Genom att binda ihop våra stora exploateringsområden med Växjö centrum bidrar vi till detta i allra högsta grad, säger Sofia Stynsberg (M), ordförande i tekniska nämnden.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons