Annons
Växjö

Ny hyresgäst på gång i McDonald's gamla lokaler: ”Finns intressenter som kommer flytta in”

McDonald's och Condecos gamla lokal på Storgatan 30 kommer under hösten få en ny hyresgäst. Det meddelar Mats Nyström, regionchef på CA-fastigheter, som äger lokalen.
– Det är Storgatans absolut finaste läge och min utmaning är att fylla lokalen och se till att fastigheten förädlas, säger han.
Växjö • Publicerad 23 augusti 2023
Lokalen på Storgatan har gapat tom sedan 2021.
Lokalen på Storgatan har gapat tom sedan 2021.Foto: Christoffer Jönsson

McDonald's gamla lokal på Storgatan 30 har gapat tom länge. 2017 valde restaurangen att tacka för sig efter 30 år i lokalen. Condeco tog över men 2021 meddelade kaféet att även de flyttar ut. Sedan dess har lokalen stått tom, men nu verkar det som att nya hyresgäster är på ingång. Mats Nyström, nyligen tillträdd regionchef på CA-fastigheter som äger lokalen, berättar att det finns flera hyresgäster på gång.

– Det finns intressenter som kommer flytta in inom en snar framtid. Det är Storgatans absolut finaste läge och min utmaning är att fylla lokalen och se till att fastigheten förädlas och kan bli den där lilla pärlan på Storgatan, säger Mats Nyström.

Lokalen kommer renoveras och rustas upp.
Lokalen kommer renoveras och rustas upp.Foto: Christoffer Jönsson
Annons

Flera lokaler gapar tomma på Storgatan och Mats Nyström tror att mycket av utflyttningarna skett till följd av pandemitiden och nuvarande inflation. Trots de tuffa tiderna på fastighetsmarknaden har Mats Nyström stora visioner kring lokalen och berättar att det kommer ske en hel del förändringar i närtid.

– Jag har en plan och jag kommer sitta ner efter semestern med en konstruktör för att se vad lokalen klarar av i eventuella ombyggnader. Jag kommer även sitta ner med en arkitekt som kommer hjälpa oss att forma tankar och idéer kring lösningar. Den här fastigheten behöver rustats upp och få en bättre standard. Den kommer renoveras för att återfå den forna glansen och förhoppningsvis kan det bli något väldigt bra av detta, säger Mats Nyström.

– Jag har stora visioner kring hela kvartersbildningen och min ambition är att ge liv till Storgatan tillsammans med både intressenterna, staden och andra fastighetsägare.

Här saknas innehåll

Christoffer JönssonSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons