Annons
Växjö

Ny insamling till krigets Ukraina: ”Det är avgörande”

Ulriksbergskyrkan i Växjö fortsätter att samla in och köra ner viktiga föremål till krigets Ukraina. På fredag körs ytterligare två minibussar ner och Ulriksbergskyrkan hoppas få allmänhetens hjälp att samla in sovsäckar, tält och sportutrustning.
Växjö • Publicerad 23 augusti 2023
Joel Oredsson, pastor i Ulriksbergskyrkan.
Joel Oredsson, pastor i Ulriksbergskyrkan.Foto: David Johansson

Sedan Rysslands invasion av Ukraina i februari 2022 har flera organisationer och föreningar i Kronobergs län försökt hjälpa drabbade personer i Ukraina med förnödenheter och föremål.

På fredag rullar två minibussar från Växjö till Ukraina efter att Ulriksbergskyrkan fått en förfrågan om sovsäckar, tält och sportutrustning.

Annons

– Det är avgörande. Sovsäckar behövs till människorna i krigsfronten som inte har några hem kvar. När vintern närmar sig och man inte har något att dra över sig så kommer man inte klara vintern, säger pastor Joel Oredsson.

Ulriksbergskyrkan har gjort ett antal resor ner till Ukraina under kriget och arbetat upp bra lokala kontakter.

– Det har varit viktigt eftersom vi vet vad som behövs här och nu. Annars hade vi kanske samlat in en massa som inte behövs, säger Joel Oredsson om sedan tidigare har varit nere i Ukraina nio gånger sedan kriget bröt ut.

När de inte själva har varit nere har de med hjälp av insamlade medel köpt in förnödenheter från Rumänien som sedan körts in till Ukraina.

Insamlingen inför fredagens avresa pågår under torsdagen vid Ulriksbergskyrkan och det som efterfrågas är just sovsäckar, tält och sportutrustning.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons