Annons
Växjö

Ny kritik riktas mot sjukhuset i Växjö

Växjö • Publicerad 4 december 2022
Foto: URBAN NILSSON

Förra veckan riktade Inspektionen för vård och omsorg, IVO, kritik mot akuten i Växjö. Nu kritiserar tillsynsmyndigheten hela lasarettet.

”Patienter riskerar att drabbas av allvarliga vårdskador”, skriver IVO i en rapport.

Annons

IVO har tittat på vårdplatsläget och bemanningen på sjukhuset och konstaterar att Region Kronoberg inte leder och planerar verksamheten vid lasarettet i Växjö på ett sätt som gör att kravet på god vård upprätthålls. Det handlar bland annat om att sjukhuset inte är bemannat utifrån vårdbehovet, att det råder brist på vårdplatser och att det har blivit flertalet överbeläggningar.

– Detta bekymret delar vi med många i landet. Det är inte första nerslaget som IVO gjort hos oss utan det har man gjort på andra stället. Kruxet är att vi inte är tillräckligt med folk. Det handlar om att titta på flöden, arbetssätt, bemanningen, säger sjukhuschefen Florence Eddyson Hägg till Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons