Annons
Växjö

Ny missräkning för Pontus Rasmusson - överklagan nekas

Växjö • Publicerad 6 juli 2023
Arkivfoto från 2018 när Pontus Rasmusson fyllde 20 år.
Arkivfoto från 2018 när Pontus Rasmusson fyllde 20 år.Foto: JONAS LJUNGDAHL

I slutet av juni upptaxerades influencern och youtubern Pontus Rasmusson på en summa runt 2,4 miljoner kronor. Detta på grund av oredovisade inkomster under 2018-2019.

Han uppgav då för Aftonbladet att hans unga ålder är ett av skälen till misstaget, att han helt enkelt inte hade nog med kunskap om hur skattereglerna fungerar. Han säger även att han har fått utstå mycket hat och hot, vilket har försämrat hans mående och det ska därför ha blivit svårt för honom att komma ihåg det praktiska i sitt företag.

Annons

Tidigare under året, i april, tog Kronofogden ett beslut att frysa Pontus Rasmussons tillgångar, en summa närmare 480 000 kronor. Anledningen till det är att han misstänks för skattefusk. Han ska enligt myndigheten inte ha betalat inkomst- och mervärdesskatt under perioden 2019-2021. Han ska heller inte ha betalat någon arbetsgivaravgift under 2021. Själv skrev Pontus Rasmusson att han då inte hade några anställda och därför inte borde behöva betala arbetsgivaravgift.

Influncern själv menar att Kronofogdens betalningssäkring byggde på felaktiga underlag och överklagade beslutet. Nu har Växjö Tingsrätt tagit beslut om att hans överklagan avslås, rapporterar P4 Kronoberg.

Här saknas innehåll

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons