Annons
Växjö

Ny musikalroll för Salo: ”En drömroll”

Växjö • Publicerad 26 januari 2024
Ola Salo spelar Willy Wonka i "Charlie och chokladfabriken"
Ola Salo spelar Willy Wonka i "Charlie och chokladfabriken"Foto: Johan Tholson

Göteborgsoperan sätter i höst upp ”Charlie och chokladfabriken”. I rollen som Willy Wonka finns Ola Salo.

– Jag är enormt peppad på att få porträttera en så ikonisk karaktär. Det är verkligen en drömroll för mig. Ända sedan jag hörde att det fanns en musikalversion har jag hoppats få spela rollen som Willy Wonka när den kommer till Sverige. Jag ser så mycket fram emot detta, säger han.

Annons

Ola Salo har genom åren varit med i The Ark, satt upp egna krogshower, släppt musik och gjort musikaler som ”Jesus Christ Superstar”, ”Kristina från Duvemåla” och ”Spelman på taket”.

I ensemblen ingår även bland annat Elias Wallin från Alvesta, som nu senast har varit med i ”Something Rotten!” på Åbo svenska teater.

”Charlie och chokladfabriken” har Sverigepremiär på Göteborgsoperan den 21 september i höst och spelas till och med den 12 april 2025. I den svenska versionen av Roald Dahls legendariska barnbok heter romanen ”Kalle och chokladfabriken” men när det blir musikal blir det med ursprungliga ”Charlie” som beror på att både pojkar och flickor får söka titelrollen.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons