Annons
Växjö

Ny överenskommelse stärker totalförsvaret i Kronoberg

Växjö • Publicerad 30 mars 2023
Växjö.
Växjö.Foto: Olof Elfverson

Det regionala rådet inom krissamverkan Kronoberg undertecknar ungefär en gång per mandatperiod en överenskommelse hos den högsta ledningen i länet. Den överenskommelsen fungerar som en gemensam plattform för att den civila beredskapens uppbyggnad. Vanligtvis har det nästan uteslutande handlat om att bygga upp en allmän krisberedskap i länet. Men den här gången är det annorlunda.

Den nya överenskommelsen har även inkorporerat beredskap för om Sverige skulle hamna i krig. Det görs efter att nya krav har ställts på ett starkare totalförsvar i Sverige.

De som skrivit under är alla medlemmar i det regionala rådet, alltså den högsta ledningen för länets kommuner, Region Kronoberg, räddningstjänsterna, Försvarsmakten, Polismyndigheten, Trafikverket och Länsstyrelsen.

Här saknas innehåll

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons