unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ny popfestival till Tyrolen

.
.
Foto: Smålandsposten

Lördagen den tredje augusti anordnar Tyrolen i Blädinge och Kafé de luxe i Växjö en ny indiepopfestival på Tyrolen. Festivalen heter Pop-Non-Stop och artisterna Jens Lekman, Slowgold, Familjen och Pale Honey kommer att uppträda.

– Runt millennieskiftet var indiepopen norm. På de flesta festivaler utgjorde indiepop kärnan av bokningarna och banden delades in i subgenrer för att särskiljas från varandra: Shoegaze, powerpop, Lo-Fi, elektropop etc. I centrum fanns den då starkt nischade Emmabodafestivalen, och där gällde obligatorisk närvaro för alla med popintresse. När Emmaboda på 00-talet helt bytte koncept och blev en festival för elektronisk dansmusik uppstod ett stort hål i den småländska popsjälen. Ett hål som vi tillsammans med Tyrolen ämnar täppa till i och med Pop-Non-Stop, säger Nils Hector, Kafé de luxe.

Festivalen inleds med en förfest på Kafé de luxe på fredagen.

Läs mer