Annons
Växjö

Ny popup-butik i Växjö city

I helgen flyttar VL Design tillfälligt in till Växjö city där de fredag till söndag håller öppet en popup-butik på Storgatan. Ägarparet Jennie Jehander och Richard Andersson vill slå ett slag för återbruk och nydesign av möbler.
– Med rätt hantverk så går det att åstadkomma underverk. Gamla möbler blir som nya!
Växjö • Publicerad 28 juni 2018
Foto: Pontus Steneros

Företaget Växjö Lackering har funnits i tre år. För 1,5 år sedan utökades verksamheten med VL Design, där renovering av äldre möbler kombineras med formgivning och nyproduktion av såväl möblemang som ljusstakar.

– Möbelrenoveringarna blev ett naturligt komplement till lackering av köksluckor och annan inredning. Vi är dessutom båda intresserade av design, berättar ägarna Jennie och Richard.

Annons

Och återbruk ligger som bekant i tiden. Istället för slit och släng går det enligt Jennie och Richard utmärkt att fräscha upp och återskapa gamla möbler till sitt ursprungliga skick med en ny modern touch.

– Vi har genom åren räddat många möbelklenoder från att slängas genom att förse dem med ny färgsättning eller genom en smärre reparation. En gammal byrå i trä kan ha ett fult jack eller en vattenskada, men med rätt hantverksskicklighet går de nästan alltid att rädda!

VL Design har vanligtvis sitt showroom i anslutning till lackeringsverkstaden på Hjalmar Petris väg, men nu i helgen, fredag till lördag, kommer de öppna en 170 kvadratmeter stor popup-butik på Storgatan 8. Möjligheten har dykt upp via ett etablerat samarbete med Edberg Fastigheter.

– För oss innebär det här ett extra skyltfönster. Vi hoppas väcka nyfikenhet och få in många spontanbesökare. Målet är att fler ska få upp ögonen för vad man kan skapa och åstadkomma genom återbruk och nydesign av möbler.

Är det en dröm att kunna ha en butik i centrum?

– Ja, det skulle vara fantastiskt roligt. Och på sikt hoppas vi att det blir verklighet.

Foto: David Färdigh
David FärdighSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons