Annons
Växjö

Ny rapport: Många i Kronoberg har företagsdrömmar - men få startar företag

Växjö • Publicerad 15 augusti 2023
Olle Lundin, vd på Froda.
Olle Lundin, vd på Froda.Foto: Froda

En rapport som ges ut av företaget Froda visar att 50 procent av befolkningen i Kronoberg har övervägt att starta ett eget företag. Detta samtidigt som bara 7 procent, eller 11 214 personer, faktiskt har gjort det.

– Vi ser att det finns ett stort glapp kopplat till vilja och göra, vilket visar att Kronoberg missar stor potential och behöver göra mer för att främja företagande. Rapporten visar att ekonomi och avsaknad av kunskap om företagande är de främsta hindren för att starta företag och om fler kan få stöd inom dessa områden kan vi få se en stor skillnad, säger Olle Lundin, vd på Froda i ett pressmeddelande.

Annons

Merparten av de som startat företag i Kronoberg uppger att de gjort det för för att de kände en stark vilja av att starta eget och att de ville vara sin egen chef. De största orosmolnen som de menar fanns innan man startade företaget var kopplade till sin egen kapacitet och att hitta kunder.

Rapporten är framtagen av företaget Froda och baseras på SCBs registerbaserade arbetsmarknadsstatistik (RAMS) år 2021 samt en undersökning via Norstats riksrepresentativa webbpanel som inkluderar 6 511 respondenter.

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons