Annons
Växjö

Ny restaurang öppnar på campusområdet i sommar

Växjö • Publicerad 27 juni 2022
Patric Micaelsson och Jacob Alpteg driver sedan fyra år tillbaka en bar och restaurang i Jönköping. Nu vill de öppna i Växjö.
Patric Micaelsson och Jacob Alpteg driver sedan fyra år tillbaka en bar och restaurang i Jönköping. Nu vill de öppna i Växjö.Foto: Jeanette Franzén

I sommar öppnar nya restaurangen Slowmo Smokehouse i Stenladan på campusområdet i Växjö.

Patric Micaelsson och Jacob Alpteg driver sedan 2018 Bar Flamingo, dryck och mat i Floridastil mitt i centrala Jönköping. Jacob Alptegs sambo kommer från Växjö och han har därmed bott lite i staden parallellt under två år. När Stenladans lokaler blev tillgängliga bestämde sig kollegorna för att kika på lokalen och blev sedan ”lite kära i Växjö”, som de själva uttrycker det.

Annons

– Vi vill skapa en härlig mötesplats för alla i Stenladans lokaler, säger Patric Micaelsson och Jacob Alpteg.

Här saknas innehåll

Så uppstod idén om Slowmo Smokehouse.

– Grejen med ett smokehouse är så kallat ”low and slow”, att det är mat som tillagas långsamt på låg temperatur. Men vi vill inte bara att mottot ska gälla maten, utan även känslan här. Det ska vara en skön atmosfär att hänga i, säger Patric Micaelsson.

När beräknar ni öppna?

– Mycket bra fråga, som vi inte kan ge ett definitivt svar på än. Det hänger på flera parametrar, vi inväntar lite tillstånd och liknande som dröjer nu i semestertider. Men vi hoppas kunna öppna framåt sensommaren, enas kollegorna.

Här saknas innehåll

Isabelle HaagSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons