GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ny satsning på Stockholmsflyget i Växjö: ”Väldigt glädjande”

Växjö • Publicerad 23 januari 2023
Flygplanet som ska trafikera linjen mellan Växjö och Bromma.
Flygplanet som ska trafikera linjen mellan Växjö och Bromma.Foto: Pressbild

I höstas utökade flygbolaget Bra linjen mellan Växjö och Stockholm för att kunna erbjuda både morgon- och kvällsturer. Flyglinjen har brottats med att få en ekonomiskt hållbar beläggning men nu väljer flygbolaget Bra att satsa på Växjö med ett nytt större flygplan.

I stället för den mindre flygmaskinen som trafikerat Växjö - Bromma under hösten kommer linjen trafikeras av ett större och helt fabriksnytt flygplan. Anledningen till att bolagets nya flygplan placeras i Växjö är den ökade efterfrågan under hösten.

– Vår ambition är att knyta samman Sverige och att vi nu kan erbjuda ännu fler passagerare att resa mellan Växjö och Bromma på våra populäraste avgångstider känns jättebra. Att det dessutom blir med ett helt nytt flygplan, en tidtabell anpassad efter affärsresenärer samt god möjlighet till smidig transfer på Bromma för resa vidare till andra delar av Sverige känns extra bra, säger Martin Erkenborn, kommersiell chef på BRA.

Det nya flyget kommer att ha plats för 72 passagerare istället för 48 som det har varit under hösten. Flygmaskinen kommer att vara kvar i Växjö under natten för att kunna lyfta mot Stockholm och Bromma vid en bättre tid på morgonen.

– Att flygbolaget BRA väljer att placera sitt nyaste flygplan i Växjö är väldigt glädjande. Det innebär att den för näringslivet viktiga morgonavgången återigen återupptas efter jul-och nyårsuppehållet. Vi hälsar dem varmt välkomna tillbaka, säger Ulf Axelsson, vd på Växjö Småland Airport.

Från och med den 30 januari blir det avgångar från Växjö klockan 06.40 och retur från Bromma klockan 17.50 alla vardagar samt en rundtur på söndagar.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.