Växjö

Ny seger för målglada Växjö Lakers

Växjö • Publicerad 9 december 2022
17-årige Jakub Stancl gjorde sitt första SHL-mål när Växjö Lakers besegrade Rögle.Foto: PETTER ARVIDSON

Växjö Lakers fortsätter som serieledare efter att ha besegrat Rögle med 5-2 under torsdagskvällen. Laget leder SHL-tabellen med tre poäng ner till tvåan Skellefteå AIK.

Lakers låg under med 2-0 mot Rögle men vände och vann till slut. Rögle tog ledningen några minuter in i den första perioden genom Adam Tambellini och i början av den andra perioden gjorde Daniel Zaar 2-0 till hemmalaget i Ängelholm.

Men Växjö Lakers skulle komma in i matchen målmässigt. Med 17 sekunder kvar av mittenperioden reducerade Lukas Bengtsson till 2-1.

Martin Lundberg satte tidigt i den tredje perioden kvitteringsmålet och knappt en minut senare tog Lakers ledningen genom Glenn Gustafsson.

17-årige Jakub Stancl fick chansen i Växjö och gjorde sitt första SHL-mål till 4-2. Med mindre än en minut kvar av matchen satte Kalle Kossila 5-2.

På de tre senaste matcherna har Växjö Lakers gjort 17 mål. Under dessa matcher har laget släppt in totalt fem mål.

Lakers är tillsammans med Timrå det lag som släppt in minst mål den här säsongen, 53 totalt. Med 78 mål framåt har Växjö seriens bästa målskillnad.