Ny seger för Öster – leder kampen om kvalplatsen till Allsvenskan

Växjö • Publicerad 16 oktober 2022
Östers Månz Berg blev målskytt borta mot AFC.
Östers Månz Berg blev målskytt borta mot AFC.Foto: JONAS LJUNGDAHL

Öster vann söndagens match borta mot Athletic Eskilstuna med 2-1. Segern innebär att Öster med tre omgångar kvar att spela i Superettan 2022 ligger kvar på tredje plats i tabellen vilket innebär kvalplats till Allsvenskan.

Månz Berg gav Öster ledningen redan i matchminut två, assisterad av Jesper Jonasson Westermark. 18 minuter senare satte den sistnämnde 2-0 för Öster som hade bud på fler mål i den första halvleken.

I den andra halvleken reducerade AFC tack vare ett självmål. Hemmalaget på Tunavallen var sedan nära att kvittera men Öster kunde hålla undan och ta tre viktiga poäng.

Öster är trea i tabellen med 47 poäng efter 27 omgångar. De jagande konkurrenterna om kvalplatsen, Brage och Skövde, har 41 poäng men en match mindre spelad. De möter varandra på tisdag och utgången kan bli avgörande för de båda lagen samt Öster i kampen om kvalplatsen.