Ny seger för Växjö Lakers - avgjordes på straffar

Växjö • Publicerad 19 augusti 2022
Bilden är en arkivbild från Växjö Lakers första träning på is för säsongen.
Bilden är en arkivbild från Växjö Lakers första träning på is för säsongen.Foto: David Johansson

Växjö Lakers inledde försäsongen med förlust mot både Kristianstad och Malmö Redhawks. Under torsdagen tog laget sin första vinst när Oskarshamn stod för motståndet.

Under fredagen blev det ytterligare en seger för Växjö Lakers när laget mötte IFK Helsinki hemma i Vida Arena. Den första perioden slutade mållös men i andra gjorde Växjö Lakers tre mål. Målskyttar var Joachim Blichfeld, Glenn Gustafsson och Dan Sexton.

I tredje perioden gjorde Helsinki tre mål och matchen gick till förlängning samt straffar. Den enda som lyckades näta var Glenn Gustafsson och matchen slutade 4-3.

På tisdag den 23 augusti väntar en ny träningsmatch dǻ Växjö Lakers möter Linköping HC.