Ny seger för Växjö Lakers – besegrade Linköping

Växjö • Publicerad 24 augusti 2022
Filip Eriksson.
Filip Eriksson.Foto: NICLAS JÖNSSON

Efter inledande förluster mot Kristianstad och Malmö Redhawks har Växjö Lakers vunnit tre raka försäsongsmatcher. Under tisdagen mötte Lakers Linköping på Vida Arena och vann med 5-2.

I slutet av den första perioden tog Linköping ledningen men Växjö Lakers kunde vända på matchen med två snabba mål i den andra perioden. Först satte Martin Lundberg in 1-1 och sedan kom 2-1 genom Erik Josefsson. Linköping kvitterade i numerärt överläge men Lakers reste sig igen.

Den 17-årige junioren Filip Eriksson gjorde sitt första Lakersmål till 3-2 innan sista periodpausen och i den tredje perioden satte Hardy Häman Aktell 4-2 och Brian Cooper 5-2.

På fredag möter Växjö Lakers konkurrenten Rögle BK i Alvesta.