Annons

Ny terminal ska samla över 100 medarbetare i Växjö

Växjö • Publicerad 24 maj 2024
Foto: Olof Elfverson

Transport och logistikföretaget GDL, som startades 1735, satsar i Växjö. Nu har de öppnat en ny terminal på Nylandavägen där hela verksamheten i Växjö ska samlas under ett tak. Det ska öka effektiviteten, samarbetet och servicen.

Över 100 medarbetare, både chaufförer, terminalarbetare och kontorspersonal, ska nu sitta tillsammans.

Annons

– Vi har som alltid höga ambitioner inom många områden, från att säkerställa leveranstiderna till att driva på för den gröna omställningen. Det är en fördel att även våra transportörer sitter på samma kontor. Genom att arbeta närmare varandra blir arbetet automatiskt mer transparent och effektivt. Den nya terminalen med en samlad verksamhet kommer underlätta mycket, säger Eddie Rehnström, produktionschef på GDL i Växjö.

GDL har nu ungefär 6 000 kvadratmeter terminalyta med kapacitet att hantera livsmedel, däribland Lohilos internlogistik och lager. Från termianlen utförs kommunal samdistribution för Växjö, Alvesta, Lessebo, Tingsryd och Uppvidinge kommuner.

GDL har runt 300 anställda och omsätter drygt två miljarder kronor.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons