Annons

Ny trafikolycka i Växjö – bil krockade med släp som lossnade

Växjö • Publicerad 26 april 2023
Olycka på Norrleden.
Olycka på Norrleden.Foto: Carl Carlert

Vid klockan 13.30 inträffade en trafikolycka på Norrleden i Växjö, i höjd med Helgevärma. Och en halvtimme senare inträffade ytterligare en trafikolycka på Norrleden.

Enligt larmet hade flera personbilar kolliderat mellan trafikplats Norremark och trafikplats Hovshaga i södergående riktning och polis, ambulans och räddningstjänst ryckte ut till olycksplatsen.

Annons

– Det är en personbil som har krockat med ett släp på vägen. Det släpet har på något sätt lossnat från ett annat fordon, säger ledningsoperatören vid Räddningstjänstsamverkan Småland-Blekinge.

Ingen person ska ha kommit till skada vid släp-krocken, men enligt räddningstjänsten måste både den bil som krockade och släpet bärgas.

– Det är mycket begränsad framkomlighet för tillfället, det är lite korvstoppning och det var med nöd och näppe som räddningstjänsten kunde komma fram till olycksplatsen, fortsätter operatören.

Senare på onsdagseftermiddagen meddelade polisen att bilföraren som krockade med släpet blev misstänkt för trafikbrott och fick böta, för att inte ha anpassat avståndet till framförvarande fordon.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons