Annons
Växjö

Ny undersökning: Kronobergarna oroliga över ekonomin och arbetsmarknaden

Kronoberg • Publicerad 31 oktober 2022
Genrebild.
Genrebild.Foto: LUDVIG THUNMAN

En ny undersökning från Lernia visar kronobergarnas inställning till arbetsmarknad och ekonomi i ljuset av lågkonjunkturen.

66 procent av länets invånare känner sig oroliga över att det ekonomiska läget ska påverka privatekonomin och 26 procent tror på en negativ utveckling för länets arbetsmarknad. 12 procent är också oroliga över att förlora jobbet till följd av det ekonomiska läget.

Annons

Siffrorna i länet är en tydlig skillnad mot de nordligaste länen där optimismen är större.

– Att många upplever att det ekonomiska läget är turbulent är tydligt, mer förvånande är att bilden skiljer sig så mycket åt beroende på var i landet man bor. De stora industrisatsningarna i norra Sverige skulle kunna bidra till den optimism som råder där, medan man i andra delar inte känner samma framtidstro, säger Jan Collin Saxer, regionchef för norra Sverige på Lernia.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons