Annons
Växjö

Ny utbildning till Växjö

Växjö • Publicerad 28 december 2021
Patrik Henriksson, utbildningsdirektör på Movant. Pressbild.

Utbildningsföretaget Movant har fått i uppdrag av Arbetsförmedlingen att utbilda fler kyl-och värmepumpmontörer i Växjö. Utbildningen är mellan tio till elva månader lång och är en så kallad yrkesinriktad utbildning till yrken där det är brist på utbildad personal.

– Våra arbetsmarknadsutbildningar håller en mycket hög kvalitet. Nu ser vi fram emot att utbilda nya kyl-och värmepumpmontörer så att branschen får den efterlängtade kompetenspåfyllningen som behövs, säger Patrik Henriksson, utbildningsdirektör på Movant.

Annons

Movant och Arbetsförmedlingens avtal sträcker sig under en tvåårsperiod med möjlighet till förlängning i högst fyra år. Totalt blir Movant leverantör på sex orter i Sverige till ett värde av 18 miljoner kronor per år. Beräknad avtalsstart är 1 mars 2022.

Arbetsförmedlingens prognos för möjlighet till arbete inom branschen visar på goda utsikter och branschorganisationen menar att den reguljära utbildningen inte räcker till.

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons