Annons
Växjö

Ny Växjö-skulptur byggs – ska flyttas runt till olika platser

Växjö • Publicerad 11 maj 2024
Ny Växjö-skulptur i centrum byggs med hjälp av gymnasieelever.
Ny Växjö-skulptur i centrum byggs med hjälp av gymnasieelever.Foto: Illustrationsbild

När Växjö kommun satsar på kommunens första sommargata i år kommer en ny Växjö-skulptur att placeras i centrala Växjö. Det är en plåtsvetsad skulptur som tas fram med hjälp av gymnasieelever på Kungsmadskolans industritekniska program och Teknikums teknikprogram.

Skulpturen, som ska vara fem meter bred och 1,4 meter hög, kommer placeras på sommargatan som är delar av Liedbergsgatan under sommaren och därefter flyttas runt till andra platser i kommunen.

Annons

Idén till skulpturen kom Växjö kommuns samverkanspartner Epic – Innovation & Technology Center, som är ett utbildnings- och forskningscenter som bland annat arbetar för att skapa attraktivitet för teknikutbildningar och tekniska yrken. Växjö kommun har tagit fram designen till skulpturen och därefter har lärare och elever på Teknikums teknikprogram tagit fram konstruktionsritningar och lärare och elever på Industritekniska programmet på Kungsmadskolan har svetsat ihop skulpturen.

– Arbetet och samarbetet ihop med Epic har varit väldigt givande både för oss och för våra gymnasieelever. Det ska bli extra kul att få visa upp resultatet och den tekniska kunskap som finns i vår kommun, hela vägen ner till gymnasienivå, säger Andreas Axelsson, projektledare för sommargatan.

MISSA INTE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons