Annons
Växjö

Ny vd på börsbolaget i Växjö

Växjö • Publicerad 11 november 2022
Arcoma tillverkar och levererar digitala röntgensystem till sjukhus. Från och med i februari nästa år blir det under ledning av Mattias Leire.
Arcoma tillverkar och levererar digitala röntgensystem till sjukhus. Från och med i februari nästa år blir det under ledning av Mattias Leire.Foto: Ebba Sund

Efter drygt två år som vd för det Växjöbaserade börsbolaget Arcoma, , lämnade Sanna Rydberg sitt uppdrag i höstas. Lars Lindström är tillförordnad vd men nu har en ordinarie vd rekryterats.

Det är Mattias Leire med lång erfarenhet från ledande positioner. De senaste nio åren har han arbetat inom Atos Medical.

Annons

– Jag ser verkligen fram emot att bli vd för Arcoma. Bolaget har visat enorm styrka i att ta sig igenom pandemin. Jag ser att bolaget nu har en mycket spännande framtid med stor tillväxtpotential i sin existerande produktportfölj och med starka distributörer och globala partners, säger Mattias Leire i en kommentar.

Arcoma tillverkar och levererar digitala röntgensystem till sjukhus. Mattias Leire börjar sin anställning den 6 februari nästa år. Styrelsen i Arcoma ser hans bakgrund och erfarenhet som mycket attraktiv och lämpad för att vara med och genomdriva bolagets strategi.

– Jag är väldigt glad över att vi kunnat attrahera Mattias att bli VD för Arcoma. Mattias har en bred kompetens i att utveckla affärer och har en omfattande internationell erfarenhet vilket är viktigt för Arcoma, säger Lars Kvarnhem, styrelseordförande i Arcoma AB, i en kommentar.

Arcoma har också beslutat om en riktad nyemission om 133 500 aktier till Mattias Leire för att skapa ett ägarintresse hos den nya verkställande direktören. Teckningskursen uppgår till 7,50 kronor per aktie och innebär en riktad nyemission på en miljon kronor.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons