Annons
Växjö

Ny vd på företaget efter 18 år – Växjöbon tar över: ”Glad, ödmjuk och stolt”

Växjö/Ljungby • Publicerad 1 december 2023
Jimmy Nowén blir ny vd på Kontek Lön AB med säte i Ljungby.
Jimmy Nowén blir ny vd på Kontek Lön AB med säte i Ljungby.Foto: Anna Gummesson

Sedan ett par månader tillbaka har Ljungbyföretaget Kontek Lön, som ägs av Visma, en ny vd. Efter 18 år har Maria Ericson lämnat posten och efterträtts av Jimmy Nowén som innan arbetade som Head of Marketing & Value Proposition på Visma Spcs.

– Vi hade många duktiga ledare med i rekryteringsprocessen där valet till sist föll på Jimmy. Han har lång erfarenhet av att driva en av Vismas absolut modernaste organisationer inom sälj, marknad och kundupplevelse i ett mycket tätt samarbete med produktutveckling. Det kommer att bli en stor tillgång för Kontek på deras framtida resa, säger Carola Lissel, Business Area Director på Visma.

Annons

Kontek Lön AB har blivit ett av Sveriges ledande specialistbolag inom lön och HR för bolag med 50 anställda och uppåt. Företaget grundades 1934 och har 180 anställda och en omsättning på runt 220 miljoner kronor.

Nu ska företaget ledas in i framtiden av 45-årige Jimmy Nowén som bor i Växjö och studerade till civilekonom på Handelshögskolan i Stockholm.

– Jag är otroligt glad, ödmjuk och stolt över att få förtroendet att bli vd på Kontek. Få andra bolag kan stoltsera med den historia, erfarenhet och utveckling som Kontek åstadkommit under snart 90 år. Jag ser mycket fram emot att tillsammans med medarbetarna på Kontek förädla och bygga vidare på det fina arbete som gjorts och samtidigt utveckla bolaget och affären för att fortsätta ligga i framkant även framåt, säger Jimmy Nowén.

Kontek Lön AB köptes upp av Visma 2021.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons