Växjö

Ny Viperskross i cupen

Växjö • Publicerad 6 oktober 2022
André Andersson var inblandad i hälften av Vipers mål i 10–3-segern mot Warberg. Han gjorde två mål och tre assist.Foto: Daniel Enestubbe

Växjö Vipers har hittat en fin form i början av den här säsongen. Det har blivit fyra segrar på de fyra första matcherna i SSL och Vipers är hittills även obesegrat i Svenska Cupen.

Under onsdagskvällen besegrade Vipers, som är regerande cupmästare, Warberg med klara 10-3 på bortaplan.

Det var dock Warberg som fick den bästa starten på matchen och tog ledningen med 2-0 men Växjö Vipers kom in i matchen och kunde både reducera och kvittera innan den första periodpausen.

I den andra perioden kom målmaskinen Vipers igång på allvar och perioden vanns med 3-1 innan den tredje perioden där Växjölaget gjorde ytterligare fem mål.

Växjö Vipers tio mål gjordes av tvåmålsskyttarna André Andersson, Tommy Bolin, Samuel Folkesson Algman samt Anton Kidell, Manuel Maurer, Niklas Ramirez och Markus Jonsson.

Den 19 oktober väntar returmatch i Fortnox Arena i Växjö. Vinnaren av matchserien går vidare till kvartsfinal.