Annons
Växjö

Nya anläggningen i Växjö invigd

Växjö • Publicerad 12 februari 2024
De nya skidspåren öppnade redan i mellandagarna men i helgen invigdes anläggningen. William Andersson var en av de första som testade spåren i december.
De nya skidspåren öppnade redan i mellandagarna men i helgen invigdes anläggningen. William Andersson var en av de första som testade spåren i december.Foto: Daniel Enestubbe

I helgen invigdes Växjö Allmänna kultur- och idrottspark på Kvälleberg. Under invigningen hölls det tal från kommunstyrelsens ordförande Malin Lauber, kultur- och fritidsförvaltningens chef Tomas Ekelius, Nils Posse och Niklas Backberg. I samband med invigningen arrangerades också Barnens Vasalopp.

Det är en konstsnöanläggning med fyra kilometer skidspår, en skidskyttevallen och en skidstadium. Anläggningen kommer att utvecklas under de kommande åren. På området finns också möjligheter till cykling under andra delar av året med stigar och leder, pumptracks och lekområde. Under nästa år väntas ett motionsspår med hinderbana byggas. Det ska vara tre kilometer långt med elva hinder i olika svårighetsgrader.

Annons

I Mora, där Vasaloppet avgörs, finns en portal där det står ”I fäders spår för framtids segrar”. Växjö Allmänna kultur- och idrottspark finns det också en portal men med uttrycket ”Jag har gått inunder stjärnor” som ursprungligen kommer från författaren Pär Lagerkvist.

Turerna kring Växjö Allmänna kultur- och idrottspark har varit många. Efter sju års arbete med tusentals ideella timmar från eldsjälar, bidrag från Allmänna arvsfonden och lån från kommunen har anläggningen nu öppnat.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons