Annons
Växjö

Nya beskedet om simhallen i Växjö

Växjö • Publicerad 16 november 2023
Simhallsbyggnaden i Växjö kommer att vara kvar även när den nya simhallen är klar.
Simhallsbyggnaden i Växjö kommer att vara kvar även när den nya simhallen är klar.Foto: Elvedin Basic

Det råder politisk enighet att bygga en ny simhall på Bäckaslövsområdet i Växjö och Växjö fastighetsförvaltning, Vöfab, har utsett att projektleda byggnationen för att projektet ska bli resurseffektivt och spara tid och att det kommunala bolaget har erfarenhet av att förvalta badanläggningar. Den nya simhallen som ska ha en högre ambitionsnivå än den nuvarande väntas stå klar inom några år.

Vad som ska hända med den nuvarande simhallen vid Växjösjön är inte klar men nu meddelar Växjö kommun att byggnaden kommer att stå kvar och bli en publik plats där människor kan mötas även när den nya simhallen står klar. Enligt kommunen är det inte klart vilken verksamheten som ska vara i den nuvarande simhallen och ett förslag på innehåll ska presenteras under våren 2024.

Annons

Kommunen har som mål att även utveckla området kring den nuvarande simhallen i syfte att skapa en attraktiv aktivitetsplats med närhet till Växjösjön.

Den nya simhallen kommer att placeras i Bäckaslövsområdet.
Den nya simhallen kommer att placeras i Bäckaslövsområdet.Foto: Lars-Göran Rydqvist

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons