Annons
Växjö

Nya bostäder blir hyresrätter: ”En större efterfrågan”

Växjö • Publicerad 30 april 2023
Foto: SBB

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB bygger nya bostäder på Hovshaga i Växjö. Tanken var först att 127 nya trygghetsbostäder skulle byggas men nu har företaget tänkt om och 86 av de planerade trygghetsbostäderna 65+ blir vanliga hyresbostäder.

– Tyvärr har efterfrågan för trygghetsboende 65+ varit mindre än vad vi först förutspådde. Det gör att vi ser en större efterfrågan på vanliga bostäder. För att ta tillvara på den efterfrågan har vi därför valt att inte klassificera detta som trygghetsboende och 65+ utan hyra ut etapp 2 som ett boende för alla åldrar, säger Henrik Wessberg, områdeschef region syd på Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB.

Annons

Bostäderna byggs i två etapper där 41 trygghetsbostäder har färdigställts och är under uthyrning med ett fåtal lägenheter kvar.

Den andra etappen ska innefatta 86 lägenheter och kommer att erbjudas som vanliga bostäder men vara extra tillgänglighetsanpassade. Det är två- och trerummare med planerad inflyttning den 1 juli i år.

Tvårummarna på mellan 51,5 och 59 kvadratmeter kommer att ha en månadshyra på 9071-9765 kronor. Trerummarna på mellan 64 och 87 kvadratmeter kommer hamna på 10 707-12 690 kronor i månaden.

Har ni mer planer för kvarteret framöver?

– Vi hoppas kunna bidra till att förbättra och göra Hovshaga till ett mer levande område. Där våra lokaler i bottenplan såsom gym, apotek och andra lokaluthyrningar ska ge ett mervärde till Växjöborna, säger Henrik Wessberg.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons