Annons
Växjö

Nya byggnaden på Evedal invigd

Växjö • Publicerad 19 juni 2023
Nu har servicebyggnaden på Evedal med omklädningsrum, toaletter och en kiosk invigts.Foto: Pressbild

I början av september förra året revs omklädningsrummet på Evedal i Växjö eftersom byggnaden var uttjänt och skicket bedömdes vara för dåligt för att renovera. Under vintern och våren har arbetet med en ny byggnad pågått och under måndagen invigdes byggnaden med omklädningsrum, toaletter och kiosk på Evedals badplats.

Det var Martina Forberg (S), ordförande för kultur- och fritidsnämnden, och Tomas Ekelius, förvaltningschef på kultur- och fritidsförvaltningen, som fick klippa bandet och inviga byggnaden.

Annons

– Det är en viktig investering i det fortsatta arbetet med Evedal. Det är verkligen ett fantastiskt område som vi ser en enorm potential i, säger Martina Forsberg (S).

Kommunen har satsat miljoner på att rusta upp badplatsen.

– Vi är jättenöjda med resultatet - byggnadens utseende såväl som funktion blev precis så bra som vi hoppades på. Och visst är det extra kul att det åter igen blir en glasskiosk mitt på badplatsen, säger Tomas Ekelius.

Inom kort öppnar glasskiosken i servicebyggnaden.

Samtidigt pågår renoveringen av hopptornet i Evedal som har varit i dåligt skick under flera år. Renoveringen av själva hopptornet ska vara klart senast vecka 30 och efter badsäsongen kommer ytterligare förbättringar att göras, som en ny mötesplats och bryggor vid hopptornet med anpassning för vinterbad samt en ny flytbrygga för sjöräddningen.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE! Testa Smålandsposten gratis i 30 dagar:

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons