Annons
Växjö

Nya Centerledaren: ”Kronoberg ska ha ett riksdagsmandat”

Kronoberg • Publicerad 17 april 2023
Muharrem Demirok, partiledare för Centerpartiet
Muharrem Demirok, partiledare för CenterpartietFoto: Fredrik Wennerlund

I helgen höll Centerpartiet Kronoberg en distriktsstämma i Björkeborg, Väckelsång. En av de som medverkade under mötet, men digitalt, var partiets nya partiledare Muharrem Demirok. Han pratade bland annat om att partierna som skrivit under Tidöavtalet inte hållit sina vallöften om drivmedel, matpriser och elprisstöd till företagen och menade att det var ett svek mot väljarna.

Under stämman avtackades också Per Schöldberg för sitt arbete i riksdagen. Partiet tappade sitt riksdagsmandat i det senaste valet och Kronobergscentern menar att det mandatet måste återtas i valet om tre år.

Annons

”Kronoberg ska ha ett riksdagsmandat”, betonade Muharrem Demirok och ställde stöd från riksorganisationen i utsikt.

Växjöpolitikern Andreas Håkansson blev omvald som distriktsordförande och Gusten Mårtensson, Älmhult, och Viktoria Birgersson, Åseda, fortsätter som vice ordförande.

Under stämman tilldelades veteranerna Vidar Lundbäck i Hallaryd och Bengt-Göran Birgersson i Åseda Centerpartiets guldnål. De har båda haft kommunala och regionala uppdrag sedan 1970-talets början.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons