Annons
Växjö

Nya elljusspåret i Växjö igång

Växjö • Publicerad 30 november 2023
Genrebild.
Genrebild.Foto: Mikael Persson

I Bäckaslövsskogen har kommunen satt upp ett nytt elljusspår. Från och med torsdagskvällen är det öppet för alla motionssugna.

Elljusspåret i Bäckaslövskogen är ungefär 1,7 kilometer långt och en del av slingan är sammankopplad med den nya gång- och cykelvägen som kommunen under hösten har byggt mellan Bergsnäsviken och cykelbron vid Bäckaslövsesplanaden.

Annons

Den nya gång- och cykelvägen öppnas samtidigt som elljusspåret. Kommunen kommer ha belysningen i elljusspåret på varje dag mellan 06.00 och 08.30 på morgonen och 15.00-22.00 på eftermiddagen och kvällen.

Bäckaslöv är ett av Växjös större stadsutvecklingsprojekt och sträcker sig mellan Södra Ringvägen i centrum ut till Norra Bergundasjön. I området planeras det för 1 200 nya bostäder, kontor, en ny grundskola och förskola, en ny områdespark och ett särskilt boende för äldre. Dessutom ska bron vid Sambandsvägen ersättas med en ny bro som ska flyttas västerut för att skapa ett naturligt flöde mellan Sambandsvägen och den nya cirkulationsplatsen på Bäckaslövsesplanaden.

Det nya elljusspåret i Bäckaslöv är på bilden utmärkt i grönt och den nya gång- och cykelvägen med orange markering.
Det nya elljusspåret i Bäckaslöv är på bilden utmärkt i grönt och den nya gång- och cykelvägen med orange markering.Foto: Växjö kommun

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons