Annons
Växjö

Nya förskolan med plats för 150 barn invigs

Växjö • Publicerad 24 oktober 2023
Förskolan Ängslyckan i Braås är på 1 650 kvadratmeter i två våningar. Dessutom har ett nytt tillagningsköket på knappt 130 kvadratmeter byggts.
Förskolan Ängslyckan i Braås är på 1 650 kvadratmeter i två våningar. Dessutom har ett nytt tillagningsköket på knappt 130 kvadratmeter byggts.Foto: Gullmanders arkitekter och ingenjörer

Under onsdagen invigs Ängslyckans förskola i Braås. De tidigare förskolelokalerna i Braås var i behov av renovering och uppfyllde inte dagens energikrav eller verksamhetens behov, varpå Växjö kommun beslutade att bygga en ny förskola. Förskolan, som har stomme och fasad i trä, har byggts på Ängslyckans befintliga förskolgård.

Ängslyckans förskola i Braås har plats för omkring 150 barn, fördelat på tio avdelningar. Det har också byggts ett mottagningskök med kapacitet för 180 portioner.

Annons

Under onsdagens invigning blir det tal, fika och rundtur i de nya lokalerna.

När planerna på den nya förskolan presenterades i början av 2022 framkom det att det skulle kosta knappt 70 miljoner kronor att bygga förskolan och tillagningsköket.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE! Testa Smålandsposten gratis i 30 dagar:

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons