Annons
Växjö

Nya koordinatorer ska effektivisera vården

Växjö • Publicerad 31 december 2023
Foto: Arkivbild

En ny funktion, vårdkoordinatorer, har införts på alla vårdcentraler i länet. Deras uppgift ska bli att samordna vården kring patienter som har många vårdkontakter.

– Jag insåg i ett tidigt skede att vi behöver någon som håller ihop vården kring mångsökare, ofta äldre komplexa patienter som frekvent söker vård över vårdgivargränserna. Den rollen har inte funnits tidigare och ingen på vårdcentralen var beredd att axla den samordning som det finns behov av, har Gunilla Berg, verksamhetschef på Vårdcentralen Tingsryd, sagt i ett pressmeddelande.

Annons

Vårdkoordinatorerna från alla vårdcentraler ska ingå i ett nätverk för att tillsammans göra det enklare för patienter som behöver mycket vård att hitta rätt direkt. Tanken är att det ska bli enklare för såväl patienter som personal.

Amelie Svensson är vårdkoordinator på Vårdcentralen i Tingsryd. Hon har under sin korta period som koordinator redan sett ett ökat behov av samarbete.

– Samarbete är oerhört viktigt för att patienter och deras närstående ska få rätt vård på rätt vårdnivå. De patienter jag redan har skapat en kontakt med eller genomfört en samordnad individuell plan med har upplevt att det känns tryggt när vården är strukturerad och vi försöker ligga steget före. Framöver ska vi fortsatt sudda ut gränserna för att uppnå en fantastisk fortsatt sömlös vård för våra medborgare så att de känner sig trygga, säger Amelie Svensson.

Här saknas innehåll

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons