Annons
Växjö

Nya lägenheter på Araby hyrs ut – så höga är hyrorna

Växjö • Publicerad 13 november 2023
46 nya hyresrätter på Tallhöjden i Växjö.
46 nya hyresrätter på Tallhöjden i Växjö.Foto: Vidingehem

De senaste åren har Växjö kommun satsat på fler bostäder och olika boendeformer på Araby. I år har det tillkommit 52 nya hyresrätter och 24 ägarlägenheter med möjlighet till hyrköp i kvarteret Bärnstenen och nu hyrs ytterligare 46 hyresrätter ut i grannkvarteret Alabastern på Tallhöjden via Boplats Växjö.

– Totalt har vi tillfört stadsdelen 122 moderna lägenheter med hög kvalitet och i olika upplåtelseformer. Bostadsförsörjningen är fundamentet i Vidingehems uppdrag som samhällsutvecklare i såväl staden som på kommunens orter och landsbygd, säger Vidingehems ordförande Tajma Sisic (S).

Lägenheterna på Tallhöjden i Växjö.
Lägenheterna på Tallhöjden i Växjö.Foto: Vidingehem
Annons

De 46 lägenheterna har mellan ett och fem rum och kök fördelade 34,6-108,1 kvadratmeter och samtliga hyresrätter har inglasade balkonger eller uteplatser. Enligt Vidingehem ligger hyrorna på mellan 5 151 och 12 022 kronor beroende på storlek.

Inflyttningen i flerfamiljshuset på Hjalmar Petris väg 4 inleds i februari nästa år. Kvarteret Tallhöjden Alabastern har byggts av Dynacon Construction och arkitekt är Tengbom.

Det var under hösten 2021 som det första spadtaget togs för Vidingehems, dåvarande Växjöbostäder, tre nya höghus i Araby. Den totala produktionskostnaden för kvarteren Bärnstenen och Alabastern beräknades inför bli 220 miljoner kronor.

Fakta

Lägenheter på Hjalmar Petris väg 4

Fem rum och kök: 2 stycken

Fyra rum och kök: 8 stycken

3 rum och kök: 7 stycken

2 rum och kök: 15 stycken

1,5 rum och kök: 8 stycken

1 rum och kök: 6 stycken

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons