Annons
Växjö

Nya övergångsställen byggs i Växjö – efter förslag från medborgare

Växjö • Publicerad 16 december 2022
Genrebild.
Genrebild.Foto: MAXIM THORE

En medborgare har föreslagit att ett nytt övergångsställe ska byggas över Öjabyvägen, i höjd med Kantorsvägen. Nu har tekniska nämnden bifallit förslaget och anläggandet ska tas med i kommande års investeringsportfölj.

Trafikenheten på kommunen har utrett förslaget och håller med om att ett nytt övergångsställe på platsen vore lämpligt.

Annons

Öjabyvägen har en hög trafikmängd och det kan vara svårt för gående att korsa gatan. I närheten finns bland annat en förskola och en busshållplats.

Det rör sig många barn i området och ett nytt övergångsställe skulle leda till en säkrare skolväg.

Även ett annat medborgarförslag om övergångsställe har bifallits. Det är förslaget på ett övergångsställe över Södra Ringvägen. Enligt tekniska förvaltningen är ett övergångsställe redan beställt vid korsningen av Södra Ringvägen och Odingatan.

Trafikenheten har sett ett behov av att göra om de två befintliga farthindren som finns på Södra Ringvägen i anslutning till Bäckaslövsskolan. När dessa byggs om kommer det även att byggas ett nytt övergångsställe. Det ska främja framkomligheten för gående utmed Södra Ringvägen.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons