Annons
Växjö

Nya padelbanor på campus i Växjö – ”Något nytt inom padel”

Nästa vecka invigs två nya padelbanor vid Campusområdet i Växjö. Bakom satsningen står August Erickson, Padelson och Einar Sports.
– Det ska bli väldigt spännande, säger August Erickson.
Växjö • Publicerad 5 april 2022

Här saknas innehåll

De senaste åren har padelintresset i Sverige ökat enormt och i Växjö har ett antal padelarenor öppnat. Den 9 april öppnar Padelson Arena med två nya utomhusbanor vid Tufvanängen på campus i Växjö.

– Vi bygger i detta nu de två banorna som blir av en annan typ än de traditionella. Det kräver mindre markarbeten och ska vara mer skonsam mot knäna och kroppen. I stället för konstgräsbanor kör vi versacourt. Det är stort i USA men vi är tidigare med det här i Sverige, säger August Erickson, en av ägarna till Padelson Arena.

August Erickson är en av initiativtagarna till Padelson Arena som har byggt två nya padelbanor i Växjö.
August Erickson är en av initiativtagarna till Padelson Arena som har byggt två nya padelbanor i Växjö.Foto: Privat
Annons

Utövar August Erickson står Padelson, en nätbutik för padelutrustning och Växjöföretaget Einar Sports, bakom satsningen. August Erickson beskriver det som mobila banor som kan monteras ner och flyttas.

– Det är kul att vi kan testa något nytt inom padel. Vi hyr marken på Campus och i stället för att gjuta en platta har vi nu haft möjlighet att slå upp två banor som kan flyttas om man vill ställa banorna någon annanstans om tio år, säger han.

I veckan kom versacourt-golvet till Växjö och banorna färdigställdes under fredagen. Den 8 april startas en nationstävling på banorna där studentnationerna får göra upp om vem som är bäst. Semifinalerna och finalen spelas sedan under invigningen den 9 april, då företag finns på plats och Växjös borgmästare Bo Frank och Linnéuniversitetets vicerektor Ann-Charlotte Larsson får klippa bandet.

– Vi riktar oss mot allmänheten men det kommer bli mycket studenter. Det finns inte så många utomhusbanor i Växjö och vi hoppas kunna erbjuda många plats för det. Vi har många samarbeten med föreningar på Campus och planerar många aktiviteter och evenemang för både studenter och allmänhet, säger August Erickson.

På banorna planerar också Einar Sports arrangera kurser och läger. Det är Padelson Arenas första banor men de har planer på expansion framöver.

– Vi testar här i Växjö och hoppas kunna ha fem eller sex banor runt om i Växjö med omnejd nästa sommar. Sedan hoppas vi kunna öppna runt om i Sverige och kanske till och med Finland och Tyskland.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons