Annons
Växjö

Nya poliser till Kronoberg: ”Ett viktigt tillskott”

Växjö • Publicerad 19 juli 2023
Rikspolischef Anders Thornberg.
Rikspolischef Anders Thornberg.Foto: ADAM WRAFTER

Polismyndigheten har välkomnat 623 nya polisassistenter och under måndagen påbörjade de sina anställningar ute i lokalpolisområdena runt om i landet.

– Jag vill önska alla nya poliser varmt välkomna. Ni är ett viktigt tillskott i det brottsbekämpande uppdraget och bidrar till att förstärka den lokala närvaron. Polisen verkar över hela landet, dygnet runt och i ett allt mer allvarligt omvärldsläge behöver vi fortsätta arbeta för att bli ännu fler poliser, säger rikspolischef Anders Thornberg.

Annons

573 av polisassistenterna har gått grundutbildningen till polis och 50 har gått den funktionsinriktade polisutbildningen. I polisområde Kalmar Kronoberg rör det sig om 17 nya polisassistenter.

I slutet av juni hade Polismyndigheten 37 501 anställda, varav 23 282 poliser och 14 219 civilanställda. Det är också runt 3 000 polisstudenter under utbildning.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE! Testa Smålandsposten gratis i 30 dagar:

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons