Annons
Växjö

Nya präster och diakoner vigs

Växjö • Publicerad 16 juni 2023
Växjö domkyrka.
Växjö domkyrka.Foto: Charlotte Granrot Frenberg

På söndag vigs fem personer till nya diakoner och präster av Växjö stifts biskop Fredrik Modéus.

De nya prästerna är Anne-Lie Danesdotter, som kommer att göra sitt pastorsadjunktsår i Torsås pastorat, Sofia Engnell som ska göra sitt pastorsadjunktsår i Vislanda-Blädinge församling och Petra Sönnichsen Morris, som kommer att göra sitt pastorsadjunktsår i Barnarp-Ödestugu församling. Sofia Engnell bor i Växjö och är uppvuxen i Änganäs utanför Alvesta.

Annons

De nya diakonerna är Elisabet Axén Henley, som vigs till tjänst i Skogslyckan i Växjö pastorat, och Linda Ursjö, som vigs till tjänst i Emmaboda pastorat. Elisabet Axén Henley har tidigare arbetat som husfru på biskopsgården Östrabo, som husmor för Svenska kyrkan i utlandet i Bryssel och varit chef på caféet Café å Läs på Växjö stadsbibliotek. Linda Ursjö bor i Långasjö och är uppvuxen i Ljungby. Hon har tidigare bland annat varit hälsopedagog, både som egenföretagare och inom Korpen Småland, och drivit lanthandeln i Åryd.

Innan vigningen erbjuds en kostnadsfri föreläsning med den gästande biskop emeritus Martin Lind. Ämnet för föredraget är ”Dietrich Bonhoeffers liv och tankar i en orolig värld”. Bonhoeffer var präst, teolog och motståndskämpe mot nazismen under andra världskriget.

Vid vigningen avlägger diakon- och prästkandidaterna sina vigningslöften som bland annat handlar om att säga ja till att utöva ämbetet så att Gud blir ärad, kyrkan uppbyggd och Guds vilja förverkligad i världen.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE! Testa Smålandsposten gratis i 30 dagar:

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons