Annons

Nya regler ska underlätta för krögare i Växjö

Växjö • Publicerad 23 april 2024
Miljö- och byggnämnden har beslutat att uppdatera riktlinjerna för serveringstillstånd i Växjö kommun. Bilden är ett montage.
Miljö- och byggnämnden har beslutat att uppdatera riktlinjerna för serveringstillstånd i Växjö kommun. Bilden är ett montage.Foto: Pexels

Miljö- och byggnämnden har beslutat att uppdatera riktlinjerna för serveringstillstånd i Växjö kommun. Under torsdagen antogs de nya riktlinjerna som lättar på kravet att erbjuda mat i samband med servering av alkohol.

Det har tidigare varit krav på att kunna erbjuda en hel meny från öppning fram till och med klockan 23 för att få serveringstillstånd och få sälja alkohol. Med de nya riktlinjerna räcker det att erbjuda två förrätter, två huvudrätter och två efterrätter från öppning fram till klockan 21 och därefter två huvudrätter mellan klockan 21 och 23.

Annons

– Vi är glada att vi kan förenkla för våra krögare och bidra till enklare regler vad gäller våra serveringstillstånd. Våra företag är viktiga och prioriterade för oss, säger Lisa Larsson (S), ordförande i ordförande miljö-och byggnämnden.

MISSA INTE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons