Annons
Växjö

Nya satsning på småskaliga leverantörer bär frukt

Växjö • Publicerad 11 november 2022
Äpplen.
Äpplen.Foto: NIKLAS LARSSON

Växjö kommun har gjort en satsning på att ge småskaliga producenter och mindre leverantörer möjligheten att leverera livsmedel till kommunens kök. Sedan i juni finns ett dynamiskt inköpssystem för livsmedelsprodukter som underlättar för småskaliga producenter att bli leverantörer till kommunen.

Urshultsodlarna HB är den första leverantören och har levererat äpplen till kommunens gymnasieskolor och Pär Lagerkvist skola.

Annons

– Vi har fått både nationell och internationell uppmärksamhet om vårt nya sätt att upphandla mindre volymer av livsmedel. Det här är ett bra exempel på hur vi som kommun kan köpa från småskaligt odlande, stärka försörjningsberedskapen och ett mer klimatsmart förhållningssätt till mat, säger Andreas Olsson (C), 1:e vice ordförande i kommunstyrelsen i Växjö kommun.

Det är framförallt livsmedel som frukt, grönsaker, kött och charkuterier som ingår i avtalet, men det kan tillkomma fler produkter.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons