Annons
Växjö

Nya satsningen vid badplatsen invigs

Växjö • Publicerad 24 maj 2024
Rottne badplats (Berget) har rustats upp med en helt ny lekmiljö med lekotop och vattenlek, utegym med belysning, väderskydd med långbord och två nya eldstäder samt fotbollsmål för kul med boll.
Rottne badplats (Berget) har rustats upp med en helt ny lekmiljö med lekotop och vattenlek, utegym med belysning, väderskydd med långbord och två nya eldstäder samt fotbollsmål för kul med boll.Foto: Växjö kommun

Invånarna i Rottne fick i en enkätundersökning tycka till om hur området vid Rottne badplats skulle utvecklas. I topp fanns lekmiljö för barn följt av grillplats och utegym.

Nu har en helt ny lekmiljö med lekotop och vattenlek, utegym med belysning, väderskydd med långbord och två nya eldstäder byggs och fotbollsmål satts upp.

Annons

På lördag invigs den ombyggda badplatsen av Martina Forsberg (S), ordförande i kultur- och fritidsnämnden, och Otto Lindlöf (S), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.

Iron Arms Wexio kommer att visa upp utegymmet och köra armbrytning och Bergendahlska gården kör musik, ansiktsmålning, kubb och andra aktiviteter. Växjö kommun kommer att bjuda på mat och dryck vid den nya grillplatsen.

Rottne badplats, som även kallas Berget, ligger vid sjön Innaren. Det finns ett helrenoverat servicehus, en rullbar badramp sommartid och en badbrygga.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons