Annons
Växjö

Nya satsningen vid badplatsen klar

Växjö • Publicerad 24 november 2023 • Uppdaterad 28 november 2023
Nya miljön vid Rottne badplats.
Nya miljön vid Rottne badplats.Foto: Peab

I våras beslutade Växjö kommun att utveckla området vid Rottne badplats med grillplats, ett utegym, lekmiljöer och tillgänglighetsanpassade toaletter.

– Vi har gjort en enkätundersökning där invånare i Rottne har fått berätta hur de tycker att området ska utvecklas och den visade att lekmiljö för barnen var mest efterfrågat följt av grillplats och utegym, sade Thomas Ekelius, förvaltningschef på kultur- och fritidsförvaltningen, i ett pressmeddelande i maj månad.

Annons

Lekmiljön utgår från platsens befintliga miljö och ska ha blommande träd, buskar och ängsblommor som ska bidra till biologisk mångfald. Vid badplatsen har lekmiljön bland annat en så kallad lekotop, vattenlek och fotbollsmål, utegymmet har belysning och dessutom finns väderskydd med långbord och två nya eldstäder.

Utegymmet har åtta stationer och består av bland annat battle rope, rygglyft, armhäv, stretchyta och rodd.

bild 1/6

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons