Annons
Växjö

Nya siffror: Renoveringsviljan ökar i Växjö

Växjö • Publicerad 11 juni 2022
Genrebild.
Genrebild.Foto: Petter Arvidson

Ny statistik från Renoveringsindex, som är en sammanvägning av rotavdraget och SCB:s handelssiffror som visar hur mycket svenskarna renoverar, visar att renoveringsviljan ökar i Växjö.

Under det första kvartalet 2022 spenderade Växjöborna i snitt 2 445 kronor på renovering, en ökning jämfört med samma period förra året.

Annons

– Det är fascinerande att se att renoveringsviljan är fortsatt hög och ökar i många kommuner, även jämfört med de rekordstarka renoveringsåren under pandemin. Under första kvartalet ökade renoveringsviljan i Växjö med 2,6 procent jämfört med samma period föregående år, säger Mikael Holmstrand, vd för Garageportexperten och initiativtagare till Renoveringsindex.

Under första kvartalet köpte invånarna i Växjö rotavdragsberättigade tjänster för minst 91 miljoner kronor, enligt Skatteverkets siffror.

På riksnivå spenderade svenskarna nästan 10 miljarder på rot-avdragsberättigade tjänster under första kvartalet 2022.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons