Annons
Växjö

Nya skolan i Lammhult öppnad

Växjö • Publicerad 10 januari 2023

2016 togs beslut om att bygga en ny skola och idrottshall i Lammhult. Nu har den nya skolan invigts.

– Det känns fantastiskt i dag. Eleverna kommer in i en miljö som är ny, fräsch och ändamålsenlig för deras lärande. Nu blir Lammhults skola en riktig F–9-skola med alla stadier under ett tak, säger Olof Westeson, rektor för år 4–9, till Smålandsposten.

Under drygt två års tid har vissa elever haft undervisning i paviljonger medan andra kunnat gå kvar i den gamla skolan.

Den 12 januari blir det en officiell invigning med inbjudna gäster. Den 25 januari är det öppet hus för allmänheten.

I investeringen på 270 miljoner ingår även den förskola med elva avdelningar som ska börja byggas januari när skolan är klar. Förskolan ska stå klar i maj 2024.

Drönarbild över Lammhults nya skola. Snett bakom det högra skeppet ligger de vita paviljonger där skolan inrymts under byggtiden. Nästa steg är att förskolan med elva avdelningar byggs, den ska stå klar i maj 2024.
Drönarbild över Lammhults nya skola. Snett bakom det högra skeppet ligger de vita paviljonger där skolan inrymts under byggtiden. Nästa steg är att förskolan med elva avdelningar byggs, den ska stå klar i maj 2024.Foto: GBJ Bygg
Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons