Annons
Växjö

Nya stadsbussarna kan bli försenade

Växjö • Publicerad 31 oktober 2023
Ebusco ska leverera 47 elbussar av modell Ebusco 3.0 till Connect Bus för trafik i Växjö.
Ebusco ska leverera 47 elbussar av modell Ebusco 3.0 till Connect Bus för trafik i Växjö.Foto: Pressbild

I december skulle de nya eldrivna stadsbussarna i Växjö börja rulla. Men de riskerar att bli flera månader försenade, rapporterar Smålandsposten.

– Formellt har de inte meddelat någon försening, men de har utarbetat planer på om det skulle bli förseningar, säger Patrik Söderqvist, trafikchef på Länstrafiken Kronoberg, till Smålandsposten.

Annons

Det är Ebusco som tillverkar 47 elbussar till företaget Connectbus som ska leverera bussarna till Länstrafiken. Förseningarna ska bland annat bero på att tillverkaren har komponentbrist och tillverkningen pågår. Läs mer här.

Det är även nya regionbussar men dessa står redan uppställda på industriområdet Nylanda i Växjö och håller på att slutbesiktas innan de kan börja användas. Länstrafiken gör bussarna redo för att de ska kunna börja köras i december. Läs mer här.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE! Testa Smålandsposten gratis i 30 dagar:

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons