Annons
Växjö

Nya träd planteras i centrala Växjö

Växjö • Publicerad 12 april 2022
Gamla träd i allén på Västra Esplanaden sågas ner.
Gamla träd i allén på Västra Esplanaden sågas ner.Foto: Jonas Engman

I veckan kommer Växjö kommun att plantera ut nya lindar längs Västra Esplanaden. Arbetet beräknas pågå från måndag 11 april till fredag 29 april. Under tiden kommer det att vara begränsad framkomlighet längs Västra Esplanaden, men trafiken kan ta sig förbi arbetsområdet.

Tidigare i år togs flera träd ner av säkerhetsskäl eftersom de var i dåligt skick. De nya träder kommer att få nya växtbäddar av pimpstenssubstrat, vilket gör att träden får goda och rätta förutsättningar att både klara och etablera sig från start.

Annons

– Träd i staden är viktiga, så vi behöver alla hjälpas åt att ta hand om träden i våra alléer. Gå helst i mitten av alléerna och gena inte mellan träden. För då kan marken runt träden bli kompakterad vilket kan ge problem för träden i framtiden, säger Victor Stål, landskapsingenjör på Växjö kommun.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons