Annons
Växjö

Nyblivna föräldrar kritiserar regionen: ”Jag vill inte föda fler barn i Region Kronoberg”

Kronoberg • Publicerad 12 mars 2021
Genrebild på en gravid kvinna.
Genrebild på en gravid kvinna.Foto: PETTER ARVIDSON

Smp rapporterar om två nyblivna föräldrar som känner sig svikna av regionen.

– Jag vill inte föda fler barn i Region Kronoberg, säger mamman, till Smp.

Annons

Mamman kom till kvinnokliniken med vattenavgång, men blev hemskickad med beskedet att det kanske inte var vattenavgång och att hon i stället skulle komma tillbaka om fem dagar för igångsättning om ingenting hände innan dess.

Mamman fick komma tillbaka nästa dag då vattenavgången fortsatte. Då fick hon hjälp med igångsättning och flyttas till förlossningen. Epiduralbedövningen fungerar inte och den läggs inte om när det påpekas, rapporterar Smp.

Värkarbetet var långdraget och barnet kunde förlösas efter 36 timmar med hjälp av sugklocka. Mamman har under förlossningen tappat 1,8 liter blod. När mamman och barnet flyttas till BB tvingas maken åka hem till hemmet, enligt de regler som gäller just nu med anledning av covid-19.

Smp rapporterar att personalen på kvinnokliniken, förlossningen och BB ska ha missat att ge mamman en lunch, glömt hennes urinkateter och inte hjälpt henne med att torka varken kräks eller blod.

– Det som hänt oss ska inte behöva hända andra. Därför har vi skrivit till patientnämnden och kommer nu, efter att vi fått svar från kvinnokliniken, att gå vidare till Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, säger maken, till Smp.

Här saknas innehåll

Isabelle HaagSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons