Annons
Växjö

Nybyggda hyreslägenheter står tomma – nu föreslås hyresreduceringar

Växjö • Publicerad 4 juni 2022
Foto: Vidingehem

Bostadsprojektet Galaxen i Växjö är Vidingehems största projekt och stod klar förra året. Området består av 72 hyreslägenheter men efter ett år var fortfarande nästan hälften, 34 lägenheter, fortfarande inte uthyrda.

Anledningen tros vara att hyran avskräcker. En trea på nästan 74 kvadratmeter kostar 11 091 kronor i månaden och en fyra på 122 kvadratmeter kostar 15 197 kronor. Utöver hyran tillkommer kostnad för parkering, bredband och varmvatten.

Annons

Nu vill Socialdemokraterna att Vidingehem erbjuder hyresreduceringar under en viss tid på de tomma hyreslgäenheterna på Uranusvägen på Östra Lugnet för att göra dem mer attraktiva och uthyrningsbara.

”Att lägenheter på Uranusvägen blir uthyrda gynnar såväl Vidingehem som den enskilde. Tomma lägenheter kostar pengar”, skriver Socialdemokraterna i en skrivelse till Vidingehem.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons