Annons
Växjö

Nyföretagandet sjunker i länet - ”Det är väldigt oroande”

Växjö • Publicerad 16 april 2023
Luljeta Jetullahu, verksamhetsledare på Nyföretagarcentrum.
Luljeta Jetullahu, verksamhetsledare på Nyföretagarcentrum.Foto: Nyföretagarcentrum

I mars sjönk nyföretagandet i länet med 20,7 procent. Detta enligt NyföretagarCentrums Nyföretagarbarometer som baseras på statistik från Bolagsverket.

– Vi ligger bland de tio sämsta länen i nyföretagandet hittills. Det är väldigt oroande menar, Luljeta Jetullahu, verksamhetsledare på Nyföretagarcentrum Växjö, Alvesta, Uppvidinge, Lessebo och Tingsryd.

Annons

I ett pressmeddelande menar Nyföetagarcentrum att det behövs fler företag i länet för att möta de ökade el- och matpriserna, i kombination med den ökade arbetslösheten. De pekar även på att fler företag skulle generera mer skatteintäkter till vår gemensamma välfärd.

– Vi måste bryta denna trend och mer stöd och utbildningsinsatser behövs av näringslivet och det offentliga, för att möta efterfrågan på rådgivningarna och därmed skapa livskraftiga företag, fler arbetstillfällen och mer skatteintäkter, säger Luljeta Jetullahu i pressmeddelandet.

Här saknas innehåll

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons