Annons
Växjö

Nyopererad kvinna flyttades på fel sätt – avled med kramper dagar senare

Växjö • Publicerad 2 april 2023
Bilden är tagen i ett annat sammanhang.
Bilden är tagen i ett annat sammanhang.Foto: Tomas Nyberg

Efter att en kvinna höftopererats så var hon placerad på korttidsboendet Evelid i Växjö. I mitten av december skulle hon flyttas, med det genomfördes på fel sätt och en skruv i kvinnans höft hade flyttat på sig.

– Om man är opererad i höften ska det göras på ett visst sätt och det gick inte till på rätt sätt, säger omsorgsförvaltningens chef Ewa Elman till Smålandsposten.

Annons

Enligt en lex-Sarah anmälan som Växjö kommun upprättat efter händelsen så fick kvinnan efter flytten akuta smärtor, blev mycket ledsen och medtagen. Några dagar senare drabbades hon av kramper och avled på sjukhuset samma dag.

I anmälan står det att ””Det är oklart om kramperna och att omsorgstagaren avled kan relateras till den aktuella händelsen.”

– Det som står i anmälan är det det du kan få. Vi har anmält för det är väldigt olyckligt när det blir fel på det här sättet. Det är så man ska göra, säger Ewa Ekman.

Här saknas innehåll

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons